Facebook data center, Pineville, OR case study

0

Courtesy of Invisible Structures, Inc.

Project Name: Facebook Data Center
Products:Gravelpave
Applications: Access and service road/Fire lane
City: Pineville
State/Province: Oregon
Install Date: September 2012
Client: Facebook
Install Size: 16,900 m2 (181,890 sq ft)
Address: 500 SW Connect Way, Prineville, Oregon
Designer: N/A
Contractor: Taylor NW
Directions: 500 SW Connect Way, Prineville, Oregon
Location:
Photography: Tammy Eastman, GeoTk

Summary: Facebook’s data needs have grown rapidly enough they needed their own data center. The new center has a host of ecologically friendly features, such as evaporative cooling, airside economizer, server heat reuse, state-of-the art UPS, and Gravelpave2 porous pavement. Gravelpave2 was used as the access and service road for heavy trucks, deliveries, and more. Gravelpave2 provides the site with the paving strength it needs and porosity for stormwater management.

Customer comments

No comments were found for Facebook data center, Pineville, OR case study. Be the first to comment!