Legacy village shopping center embankment, Lyndhurst, Ohio

0

Courtesy of Presto Geosystems

PROJECT LOCATION: Lyndhurst, Ohio

PROJECT SCOPE

The Presto Geoweb® vegetated earth retention system, constructed on the back side of an upscale shopping center parking lot, provided a stable retaining wall that blends naturally with the wooded environment. The 400-ft. long x 25 ft. high (max. height) retention structure was required to accommodate the change-in-grade, stabilize the embankment and support the surcharge loads imposed by parking lot traffic.

DESIGN CONSIDERATIONS

  • Provide long-term protection from the effects of surface runoff and erosion.
  • Create a natural solution with minimal environmental impact.

Customer comments

No comments were found for Legacy village shopping center embankment, Lyndhurst, Ohio. Be the first to comment!